”Jag lever hellre tio bra år på det sättet jag önskat”

  • Datum: 18-01-24, Publicerad av anne.thelander@neuroforbundet.se
  • källa: allers.se

Johanna Strandberg, 27, och Danny Fransson, 26, hade precis träffats när han började utredas för sjukdomen als. Nu har två blivit tre genom sonen Neo. "Jag har insett hur mycket kraft det finns i kärlek", säger Johanna.

– Ska jag berätta? frågar Johanna och tittar länge på Danny.

I hennes famn vilar lille Neo dryga månaden gammal. Danny och Johanna ler båda två.

– Jag kan flika in, svarar han.

Han sitter uppkrupen i den fjärrkontrollstyrda fåtöljen. De är inte helt överens. Antingen var det åtta eller nio år sedan de träffades för första gången. De gick i alla fall fortfarande på gymnasiet. Johanna tog mod till sig och skickade ett meddelande till Danny.

Meddelandena avlöste varandra. De hittade snabbt sina gemensamma intressen i mindfulness, meditation, personlig utveckling, mänsklig psykologi och naturen. Hans lugn kompletterade hennes energiska sida. De var på sätt och vis ett slags ying och yang. Redan efter deras första möte var Johanna helt säker på att hon ville fortsätta utforska det. De gick på en andra dejt och en tredje.

Men efter deras tredje dejt kom ett långt sms. I meddelandet förklarade Danny att han hade börjat utredas för als och han förstod om hon inte ville fortsätta träffas.

– Jag vet att jag verkligen tog mig min tid. Jag skrev en massa och resonerade, men någonstans hade jag redan bestämt mig. Jag insåg att det kanske kommer en dag när jag undrar hur fan jag kunde välja detta. Att det nog kan göra jäkligt ont. Men jag kände bara att en sådan här fin människa vill jag ha i mitt liv, säger Johanna.

Läs hela deras historia, klicka här