Ny terapi stoppar utvecklingen av Lou Gehrigs sjukdom hos möss

• Datum: 16-01-29, Publicerad av peter.andersson@neuroforbundet.se
  • Källa: sciencecodex.com

Forskare vid Oregon State University meddelade idag att de i huvudsak har stoppat utvecklingen av amyotrofisk lateralskleros (ALS), eller Lou Gehrigs sjukdom, för nästan två år i en typ av musmodell för att studera sjukdomen - att låta möss att närma sig sin normala livslängd.

"Vi har en gedigen kunskap om varför behandlingen fungerar i möss, och vi förutspår att det ska fungera i både familjära och eventuellt sporadiska humanpatienter", säger Beckman. "Men vi kommer inte veta förrän vi försöker."

Familial ALS-patienter är de med mer av en familjehistoria av sjukdomen, medan sporadiska patienter återspegla den större allmänheten.

"Vi vill att folk ska förstå att vi flyttar till mänskliga prov så fort vi kan", säger Beckman. "Hos människor som utvecklar ALS, den genomsnittliga tiden från starten till döden är endast tre till fyra år."

Läs hela artikeln på: http://www.sciencecodex.com/new_therapy_halts_progression_of_lou_gehrigs_disease_in_mice-174408