Sammanställning av ALS-chatten

• Datum: 17-06-20, Publicerad av helene.landersten@neuroforbundet.se

Vi har sammanställt alla frågor och svar från neurologerna Peter Andersen och Caroline Ingre i en pdf så även du som inte har facebook kan ta del av innehållet.

Tisdagen den 30 maj 2017, mellan kl 19.00-21.00 arrangerade Neuroförbundet en chat med neurologer för frågor och svar om ALS, amyotrofisk lateralskleros på vår facebooksida.

Stort tack till neurologerna Peter Andersen och Caroline Ingre för att ni ställde upp på er fritid denna kväll och svarade på så många frågor.

Tack också till Marjo-Riitta Syri, en av Neuroförbundets diagnosstödjare när det gäller ALS. Tack också alla ni som gjorde denna frågestund möjlig kring detta svåra ämne.

Här kan du som inte har facebook ta del av samtliga frågor och svar (PDF-dokument, 203 kB).

Vi på Neuroförbundet jobbar nu vidare med att följa och rapportera om ALS-forskningen och forskningen kring en rad olika neurologiska diagnoser.
Vi kan tipsa om den fördjupande podd-TV-intervju som vi gjorde med Peter Andersen om ALS-forskningen nyligen.

IceBucket Challenge gjorde att Neuroförbundets fond kunde dela ut en miljon kronor till ALS-forskningen 2014 och mer kommer. I minus 7 grader fick då ALS-forskaren och professorn Peter Andersen ett stipendium på 1 miljon kronor från Neuroförbundets fond för svenskt deltagande i Project MinE.
Länk till nyheten.