Svårt för ALS-sjuka Malin komma hem

• Datum: 16-11-04, Publicerad av peter.andersson@neuroforbundet.se
  • Källa: sverigesradio.se/

Vilka uppgifter ska ett sjukhus egentligen utföra?

Sedan början av augusti har hon bara fått komma hem från Sahlgrenska två gånger till sin man och två små pojkar.

Malin är i det närmaste totalförlamad och måste ofta sugas ren från spott och slem och behöver en dator för att uttrycka vad hon känner.

--Energin tryter och det skär i hjärtat att inte få träffa mina två barn och man säger 37-åriga Malin Malmqvist. Hon vårdas på en akut rehabiliteringsavdelning för ryggmärgsskadade på Sahlgrenska. Hon behöver hjälp med precis allt.

Familjen är ofta på besök men det är det normala livet i hemmet med stojande ungar och de egna sakerna som räknas. Tidigare i somras kunde hon komma hem tre gånger men sedan blev det stopp. Sedan början av augusti har hon bara varit hemma två gånger!