"Armbandsur" enhet kan revolutionera behandlingen för patienter med Parkinsons sjukdom

• Datum: 16-04-21, Publicerad av peter.andersson@neuroforbundet.se
  • Källa:sciencedaily.com/

En Cedars-Sinai forskargrupp är en av de första i landet att testa Personal KinetiGraph (PKG) datalogger, som spårar rörelser Parkinsonpatienter varannan minut under en period av sex till tio dagar.Denna innovativa nya verktyg som liknar ett armbandsur skulle kunna förbättra livskvaliteten för patienter med Parkinsons sjukdom och bättre informera neurologer som behandlar dem.

Den här tekniken kan hjälpa oss som läkare bättre informera våra patienter av behandlingsalternativ, såsom när man har en aggressiv behandling som deep brain stimulation", säger Tagliati. "En mer förfinad metod för behandling av symptomen på sjukdomen kommer i slutändan leda till en bättre livskvalitet för våra patienter."

Läs mer på: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/04/160419081939.htm