Balett hjälper Parkinson-sjuka

• Datum: 15-04-09, Publicerad av anne.thelander@neuroforbundet.se
  • Källa: TV4

Det är sedan länge känt att musik och rörelse kan ge tydliga förbättringar vid Parkinson. Studier bekräftar att dans, musik och rörelse förbättrar inte bara motorik och balans utan också cirkulation och stärker skelettet. I USA är dans en accepterad behandlingsform.

En internationell konferens ska inom kort ta upp konceptet och sprida det vidare i världen.

I Göteborg och Jönköping tillåts nu dans som en behandling. Stela muskler och balansproblem är vanliga symptom vid Parkinson sjukdom. Men det hindrar inte en grupp Parkinson-drabbade i Jönköping att ge sig på både balett och step-träning. Tvärtom har det gett resultat.

Läs mer http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/balett-hj%C3%A4lper-parkinson-sjuka-3127533