Experimentell Parkinsons läkemedel kan motverka svårigheter rörelse

• Datum: 17-01-09, Publicerad av peter.andersson@neuroforbundet.se
  • Källa: upi.com/Health_News/

Ny forskning tyder på att personer med Parkinsons sjukdom kan uppnå bättre och mer tillförlitlig motorstyrning genom att ta en experimentell drog som kallas opicapone vid sidan av standard medicinering levodopa.

En studie av flera hundra Parkinsonpatienter fann att läkemedels - opicapone - ökar levodopa förmåga att kontrollera motor svårigheter i samband med Parkinsons, säger studie medförfattare Dr. Patricio Soares-da-Silva.

Dessa motoriska problem inkluderar skakningar, stelhet, och saktade rörelse.

Opicapone (Ongentys) verkar vara en förbättring jämfört med nuvarande behandlingsalternativ, säger Soares-da-Silva. Han är chef för forskning och utveckling för läkemedlets tillverkare, Bial-Portela & Ca. SA, i Portugal.

Det finns inget känt botemedel mot Parkinsons, en progressiv neurodegenerativa sjukdomar. Det finns heller ingen behandling som effektivt bromsar eller stoppar sjukdomsprogression, enligt Michael J. Fox Foundation. Stiftelsen bildades för att hitta ett botemedel mot Parkinson.

Relaterat innehåll