Prova medlemskap i 3 månader hos Neuroförbundet och upptäck vad vi kan göra för dig utan att det kostar någonting

Neuroförbundet

Parkinson och biomedicinsk teknik!

• Datum: 16-10-24, Publicerad av peter.andersson@neuroforbundet.se
  • Källa: sciencedaily.com/

Föreskriva en medicineringsplan för en patient med Parkinsons sjukdom är en stor utmaning för läkare, men kan professorn och hans studenter gör stora framsteg för att lösa detta problem med sin banbrytande forskning i biomedicinsk teknik.

Kunal Mankodiya, chef för URI: s Wearable biosensing Laboratory, säger att han forska hur man kan omvandla handskar, strumpor, kläder och även skor i högteknologiska saker som kommer att göra människor friskare - och förbättra sina liv.

I år har man vänt uppmärksamhet mot textilier, designa föremål för patienter med neurologiska sjukdomar. Handskarna är det senaste projektet. De är inbäddade med sensorer på fingrarna och tummen som mäter skakningar och stelhet - vanliga symtom på Parkinson.