Sara Riggare toppar maktlistan

• Datum: 15-02-23, Publicerad av anne.thelander@neuroforbundet.se
  • Källa: medtechmagazine.se

– Det är många som säger att de har "patienten i fokus", många sjukhus och företag, men vissa är så långt ifrån förståelse för patienten man kan komma. Man blir helt matt ibland, säger hon och skakar på huvudet.

Patientens inflytande har ändå ökat de senaste åren. Alla på vårdmarknaden har inte patienten i total fokus hela tiden, men det faktum att Sara Riggare är en efterfrågad kvinna till fokusgrupper, styrelser och advisory boards visar på viljan att öka patientens inflytande på den egna verksamheten. Hälso- och sjukvårdslagen lägger stor vikt vid patientmedverkan och den nya Patientlagen går ett steg längre i patienternas möjlighet att välja vårdgivare.

– Jag kan mer än min neurolog om min parkinson och inom vissa områden mer om parkinson i allmänhet, han har accepterat det och vi kan föra ett samtal om behandlingen. Så är det för många kroniker och det måste vara så, det går inte för en läkare att följa med i utvecklingen när det händer så mycket.

Min forskning handlar om att jag ska må så bra som möjligt, jag forskar inte för att göra karriär. Genom att hjälpa mig själv kommer jag också att kunna hjälpa andra.

Källa: http://www.medtechmagazine.se/nyheter/sara-riggare-toppar-maktlistan/#.VOrSg_mG98E