Hjälplänkar

Aktiv Rehab & Ridterapi

Aktiv Rehab & Ridterapi

Hästunderstödd terapi / Ridterapi - Rehabilitering och Friskvård för personer med funktionsnedsättning.

Välkommen till konferens "Med hästen som hjälpmedel" - Läs mer!
Dag: torsdagen den 5 oktober kl. 13.00 – ca 16.30
Plats: Scandic hotel, Lugnet, Svärdsjögatan 51 Falun

Målet är att under projekttiden praktiskt pröva, utvärdera, modifiera, dokumentera och sprida en metod för att på ett strategiskt sätt kunna implementera och integrera hästunderstödd terapi i befintliga ridverksamheter.Vi vill att projektet "Aktiv Rehab o ridterapi" ska leda till ökad tillgång till rehabilitering, fysisk aktivitet och meningsfull aktivitet för funktionsnedsatta.

Ridterapi på hästryggen för vuxna med neurologisk diagnos/skada. Vi vill att projektet "Aktiv Rehab o Ridterapi" ska leda till ökad tillgång till rehabilitering, fysisk aktivitet och meningsfull aktivitet för funktionsnedsatta. Att det blir ett självklart komplement till dagens rehabilitering och friskvård, lika för alla funktionsnedsatta oavsett bostadsort.

En arbetsgrupp finns bestående av deltagare, projektledare tillika ridterapeut, företrädare för Neuroförbundet, representant från Falu Ridklubb och Rättviks ridklubbIstyrgruppeningår representanter från Falu kommun, Rättviks kommun och Landstinget Dalarna, där b l a överläkare Per Åkerlund samt sjukgymnast Cecilia Forslund, Rehab Falu lasarett deltar. En representant från Högskolan Dalarna ingår också i styrgruppen.

Nyheter

 • Inbjudan till konferens ”Med hästen som hjälpmedel”

  Dag: torsdagen den 5 oktober kl. 13.00 – ca 16.30
  Plats: Scandic hotel, Lugnet, Svärdsjögatan 51 Falun

  Läs mer

 • Personer som har fått stroke mår bättre om de får rida

  Personer som har drabbats av stroke kan må bättre om de får rätt hjälp. Det här visar en svensk undersökning som experter har gjort. En stroke kan vara att det blöder inne i hjärnan eller att det blir en propp som stoppar blodet från att komma fram.

  Läs mer

 • (horsetalk.co.nz)16 studier visar att ridning kan gynna människor med funktionshinder

  Det är en litteraturöversikt som grekiska forskare har gjort över studier effekten av hästunderstödda insatser, terapi och aktivitet, till personer med neurologisk sjukdom och skada eller medfödd funktionsnedsättning.

  Läs mer