Därför satsar Anette och Emma i Neuro på Småländska höglandet

  • Datum: 17-09-09, Publicerad av Håkan Sjunnesson
  • Nyhetsredaktör Håkan Sjunnesson/ NeuroMedia

Neuroförbundet kongress 2017 är igång och två av ombuden heter Anette Pettersson och Emma Åverling. De representerar Neuro Småländska höglandet och hör poddradiointervjun om varför de är så engagerade i föreningsarbetet.

Lyssna på poddradiointervjun med Emma Åverling och Anette Pettersson och deras satsning på konferenser kring Neurodagen 2017 i höst> (MP3-dokument, 2.5 MB)

Satsar på rehabiliteringseftermiddag under Neurodag 2

Under Neurodagsveckan 2017 anordnar Neuro Småländska höglandet en eftermiddag om rehabilitering på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping, den 4 oktober 2017 kl 13-17. För mer info kontakta: jonkoping-huskvarna@neuroforbundet.se eller per telefon
036-152883.
Neuroförbundet i Jönköpings län har en grupp som arbetar med att kartlägga och bevaka hur den neurologiska rehabiliteringen fungerar i länet.
De har bjudit in tjänstemän från kommunen samt vårdutövare för att informera om hur den neurologiska rehabiliteringen ser ut. Neuroförbundets medlemmar är ofta i behov av livslång rehab för att få sina liv att fungera. Det är inte alla som kan gå till ett gym och träna själva och då behövs specialistkompetensen.

Neurodag 1 om primärvård och hemsjukvård

Den 26 september har de också en andra Neurodag i föreningens regi och den handlar om primärvården och hemsjukvården. Denna dag har man också ett fokus på diagnosen ms, multipel skleros.
-Jag tycker att frågor om rehabilitering och opinionsbildning är viktiga. Vi vill synas så att det händer något bra i vår län, som våra medlemmar kan ha nytta av, säger Emma Åverling, som fick förnyat förtroende som ordförande för neuro Småländska höglandet.

Styrelsen för Neuro Småländska höglandet 2017-2018

Här är styrelsen för Neuro Småländska höglandet kommande år och den 16 september firar föreningen sitt 50 års-jubileum med en jubileumsmiddag med sång och musik klockan 13-18 på Hotell Högland bredvid tågstationen i Nässjö. För mer info, kontakta Emma Åverling 076-1969595. Här är länken till Neuro Småländska Höglandets webbplats>

Lyssna på poddradiointervjun med Emma Åverling och Anette Pettersson och deras satsning på konferenser kring Neurodagen 2017 i höst. Reporter och foto: Håkan Sjunnesson / NeuroMedia

Lyssna på poddradiointervjun med (fr.v.) Anette Pettersson och Emma Åverling och deras satsning på konferenser kring Neurodagen 2017 i höst. Reporter och foto: Håkan Sjunnesson / NeuroMedia

Läs mer om Neuroförbundets kongress 2017

Läs mer om NeuroMedias rapportering och Neuroförbundets medverkan under Almedalsveckan 2017 och åren innan>

Läs mer om en rad neurologiska diagnoser som Neuroförbundet har mycket information om och också att leva med>

Bli medlem i Neuroförbundet och bidra till den neurologiska forskningen>

Läs mer om Neuroförbundets opinionsarbete för en rättvis neurosjukvård>