Genom att maila hälso- och sjukvårdsministern Gabriel Wikström kan du hjälpa till och påminna om behovet av att vända utvecklingen inom rehabilitering.

• Datum: 15-10-09, Publicerad av peter.andersson@neuroforbundet.se

Över 500 000 har en neurologisk diagnos. Endast 31 % får professionell rehabilitering. Av Neuroförbundets medlemmar som hade rehabilitering år 2006 var det 72 % som fick hjälp av en kunnig sjukgymnast (idag fysioterapeut). I år är siffran nere på 31 %. Klicka här.

Neuroförbundet senaste Neurorapport om rehabilitering visar på en tydlig utveckling, fler personer med neurologisk diagnos ska hantera rehabilitering på egen hand. Något som påverkar arbete, familj och möjligheten att delta i samhället. Det är ett slöseri med resurser och inte acceptabelt.

Klicka här och maila Hälso o Sjukvårdsministern