Neuroförbundet i Linköping prövar den nya lagen och har anmält Filmstaden

• Datum: 15-02-04, Publicerad av peter.andersson@neuroforbundet.se
  • Källa: corren.se

Andreas Green– I Linköping kan man inte gå på bio med nedsatt rörelseförmåga. Det är inte rimligt, säger Andreas Greén, ordförande för Neuroförbundet i Linköping som står bakom anmälningen.

Sedan årsskiftet har diskrimineringslagen utvidgats så att bristande tillgänglighet för funktionsnedsatta kan ses som en form av diskriminering. Neuroförbundet i Linköping vill nu pröva den nya lagen och Filmstaden är nu anmält till DO.

– Vi har inget horn i sidan till Filmstaden, det finns många andra ställen i Linköping som är svåra för personer med rörelsenedsättningar, och där vi hade kunnat göra en anmälan. Det viktigaste för oss är att testa hur DO tolkar lagen i den här sortens ärenden, säger Andreas Greén.

Källa: http://www.corren.se/nyheter/linkoping/filmstaden-anmald-till-do-7720638.aspx