Neuroförbundet sjösätter nytt stödteam för unga med ms

• Datum: 16-04-04, Publicerad av Håkan Sjunnesson

-När jag fick diagnosen multipel skleros för några år sedan hittade jag egentligen ingen jag kunde prata med. Någon som var i samma situation och som förstod mig. Nu vill jag bli den personen för andra som får sin ms-diagnos, säger Anna Persson i det nya stödteamet "Ung med ms".

Hör den korta poddradiointervjun med Anna Persson och Christofer Norrman om varför de engagerade sig i "Ung med ms"> (MP3-dokument, 2.7 MB)

Ett nytt ungt diagnosstödteam har samlats-När jag fick ms för några år sedan hittade jag egentligen ingen jag kunde prata med, som var i samma situation och som förstod mig. Nu vill jag bli den personen för andra som får sin ms-diagnos, säger Anna Persson från Malmö. Foto: Håkan Sjunnesson / Neuroförbundet Media för första gången för kunskapsinhämtning. "Ung med ms" kallas projektteamet och det handlar om att Neuroförbundet ännu bättre ska kunna stödja de unga personer som får besked om diagnosen ms, multipel skleros.

Christofer Norrman från Lund och Anna Persson från Malmö är två av teammedlemmarna och Anna vill vara den som hon själv saknade i den svåra situationen hon var i för några år sedan:

Christofer Norrman vill också stödja andra som får sitt ms-besked och ut och berätta för andra om hur det är att ha multipel skleros. Foto: Håkan Sjunnesson / Neuroförbundet Media

Vill gärna ut och berätta

Christofer Norrman vill också stödja andra som får sitt ms-besked och ut och berätta för andra om hur det är att ha multipel skleros:

-Det här med att få möjligheten att föreläsa om min situation känns intressant för att öka förståelsen för personer som har ms. Och jag har stora förhoppningar om framtiden för det forskas så mycket på just skovvis ms på olika håll idag, säger Christofer Norrman.

Håkan Sjunnesson

Läs mer om diagnosen ms, multipel skleros i Neuroguiden>

Ett nytt ungt diagnosstödteam har i april 2016 samlats för första gången för kunskapsinhämtning.
Ung med ms-teamet vid utbildningsdagen i april 2016: (fr.v.) Mattias Gustavsson från Mölndal (med via Skype), Christofer Norrman Lund, Anna Persson Malmö, Hanna Rhodin Norrtälje och Therese Henriksson Sandviken.
Sittande (fr.v.): Johanna Sverker från Gävle och Irene Nelson från Stockholm. Foto: Håkan Sjunnesson / Neuroförbundet Media