Ridterapin sprider sig i Dalarna

• Datum: 15-03-11, Publicerad av peter.andersson@neuroforbundet.se

Ridterapin sprider sig i Dalarna - Reflex nr 1 2015Mora: En personhiss har nyligen installerats på Mora ridklubb för att underlätta för deltagarna i rehabiliteringen med ridterapi. Neuroförbundet i Falun och Norra Dalarna anser att rehabiliteringsalternativen behöver utökas för att passa fler.

Därför driver föreningen projektet Aktiv rehab & ridterapi för att göra hästunderstödda insatser till ett långsiktigt och tillgängligt alternativ till dagens rehabilitering och folkhälsoarbete.

Verksamheten byggs i samarbete med landsting, kommuner och ideell sektor för att erbjuda behandling, självträning och meningsfull aktivitet. Nu finns projektet i de fyra kommunerna Falun, Rättvik, Mora och Malung och ett 50 tal deltagare rider varje vecka.

Läs mer om projektet