Swedbanks Hjärtedag 2015 – Neuroförbundet tar emot 282 662 kr

• Datum: 15-02-12, Publicerad av peter.andersson@neuroforbundet.se

Lotta Sydäng-Melin, ansvarig för insamling på Neuroförbundet tar emot gåvan från Swedbank
Idag på Swedbanks hjärtedag den 12 februari, så tog Neuroförbundets insamlingsansvariga, Lotta Sydäng-Melin, emot årets utdelning på 282 662 kr ur Humanfonden.

Neuroförbundet är en av 69 välgörenhetsorganisationer som i år delar på 43 miljoner kronor.

Genom att, som privatperson, spara i Swedbank Roburs Humanfond bidrar man som sparare årligen med 2 procent av fondvärdet till den ideella organisation man själv väljer.

Sedan starten har spararna totalt skänkt 961 miljoner kronor till olika ideella organisationer.

- Spararnas bidrag är mycket värdefullt för vår verksamhet för personer med neurologiska diagnoser och symtom, säger Lotta Sydäng-Melin och fortsätter:

- Neuroförbundet riktar ett stort och varmt tack till alla som genom att spara i Humanfonden avstår 2% av sitt fondvärde till förmån för Neuroförbundet.

Valet att spara i en ideell fond är inte bara en investering för den egna framtiden utan även en betydelsefull insats för en mer hållbar samhällsutveckling, säger Tomas Hedberg, vd för Swedbank Robur Fonder.

Utdelningen ägde rum på Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg.

Läs gärna mer på www.swedbank.se/hjartedagen