Internationella MS-dagen

31 maj 2017

Onsdag den 31 maj är det World MS Day. Den internationella MS-dagen uppmärksammans vid Norrmalmstorg och Stureplan/Biblioteksgatan i Stockholm mellan kl 11-18. På plats finns både Neuroförbundet och flera läkemedelsbolag.

worldMDday

Vi vill att fler ska känna till MS och hur det är att leva med sjukdomen. Det kommer finnas flera informationsaktiviteter på ett par platser i Stockholm för att öka kunskapen om hur det är att ha MS.

På Norrmalmstorg mellan klockan 11-18 finns det möjlighet att testa VR-glasögon som ger en uppfattning om hur vanliga MS-symtom kan påverka syn och balans, titta på en ny MS-film och prova andra saker som visar hur MS kan kännas.

På Stureplan (där Biblioteksgatan mynnar ut mot Stureplan) mellan klockan 11-14 kan du prova skorna från kampanjen "I mina skor". 3d-skorna simulerar diagnosen för den som inte har MS men som vill få en förståelse för hur det kan kännas att gå med dålig balans och "blytunga ben" mellan varven.

Vi erbjuder även "prova på medlemskap" utan kosrtnad i tre månader. Här kan du läsa mer om vad som ingår i ett ordinarie medlemskap hos oss. Under internationella MS-dagen samlar vi även in bidrag till forskning inom MS. Så boka in dagen redan nu i din kalender och ta med några vänner och träffa oss där om du är i Stockholm.

Kontakta gärna din lokalförening om du vill ha information om World MS Day uppmärksammas där du bor.

Alla är varmt välkomna till World MS Day i Stockholm med temat "Life with MS"!

Startar:
Onsdag 31 Maj 11.00
Slutar:
Onsdag 31 Maj 18.00
Plats:
Norrmalmstorg och Stureplan/Biblioteksgatan
Målgrupp:
intresserade!