Webbredaktör/Kommunikatör, inriktning opinionsbildning - tillsatt!

  • Datum: 17-06-07, Publicerad av peter.andersson@neuroforbundet.se

Neuroförbundet är en oberoende organisation specialiserad på neurologi. Vi finns till för att ge cirka 13.500 medlemmar information, stöd och en framtidstro. För att kunna leva ett fullgott liv med neurologisk diagnos. Neuroförbundet är en riksomfattande intresseorganisation uppbyggd av ett 90-tal länsförbund och lokalföreningar. Neuroförbundets vision är ett samhälle där människor med neurologiska diagnoser har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som andra.

För att förstärka Neuroförbundets kommunikation söker vi nu en webbredaktör med inriktning opinionsbildning till Neuroförbundets förbundskansli. Vi söker dig som vi vill arbeta i en organisations som står för framtidstro, trovärdig och enkelhet. ​

Huvudsakliga ansvarsområden

Du kommer att ansvara för innehållet på Neuroförbundets nuvarande- samt nya hemsida. Arbetet innebär även att genomföra digitala kommunikationsinsatser och att vara delaktig i de fortsatta framstegen inom Neuroförbundets digitala kanaler. Fokus ligger också på utveckling av Neuroförbundets opinionsbildning, kampanjer och kampanjplattform. Behov finns även att öka Neuroförbundets medienärvaro.

Utbildning/Arbetslivserfarenhet

Det krävs att du har en relevant kommunikationsutbildning gärna inom opinionsbildning och kampanjer, eller motsvarande erfarenhet. Du har en vass och pedagogisk penna, ett bra öga för bilder samt en god känsla för hur ett budskap eller en kampanj får spridning och engagerar. Du har erfarenhet av att arbeta som social media manager, journalist, copywriter, med PR eller liknande. Du är också en van projektledare och kan hålla många processer igång samtidigt. Du förstår sociala medier, både möjligheter och utmaningar.Viktigt att du även har drivkraften att förenkla kommunikationen så att de som är intresserade av Neuroförbundet vill engagera sig.

Det är en tillgång om du har erfarenhet av bildbehandling och videoredigering

Tjänsten webbredaktör kommer att tillhöra kommunikationsavdelningen och ingå i ett team med föreningsservice, medlemsservice, insamling och medlemsrekrytering.

Kategori
Heltid. Tillsvidareanställning.

Bransch
Ideella sektorn.

Ansökan och sista ansökningsdag

Välkommen att mejla din ansökan med CV och personligt brev till ledigatjanster@neuroforbundet.se

Skicka in din ansökan snarast möjligt då vi tillämpar löpande urval. Sista ansökningsdag är 26 juni men rekrytering kan komma att ske löpande.

Tillträde
Omgående.

Kontaktperson
Max Ney, Kommunikationschef
Telefon: 08-677 70 18

Anne Thelander, facklig representant
Telefon: 08-677 70 39