Vad vill du ska hända 2015?

• Datum: 15-01-07, Publicerad av peter.andersson@neuroforbundet.se

Lise LidbäckNu är helgerna till ända och ett nytt spännande år ligger framför oss. För min egen del brukar alltid den här första tiden av ett nytt år skapa kittlande känslor av förväntan och nyfikenhet. Vad kommer att hända? Och framförallt - vad vill jag skall hända?

Jag tillhör de människor som gärna läser slutet av boken innan jag börjar läsa och som gärna vill veta slutet av filmen innan jag ser den. Framförallt min käre make brukar ha synpunkter på detta beteende som han menar förstör hela upplevelsen.

Rätt eller fel - för när jag ställer mig frågan om hur jag skulle göra om jag fick chansen att se facit för 2015 så kommer jag faktiskt fram till att jag inte skulle vilja veta det. För skillnaden mellan en film eller en bok och livet är att de förstnämnda redan är förutbestämda och inte går att ändra på, medans livet i väldigt hög grad kan påverkas utifrån mitt eget agerande och inställning. Och det sistnämnda tror jag är otroligt viktigt. För det som verkligen skapar förändringar är människors hopp, vilja och tro på att det går!

Min egen önskelista inför det nya året är lång och diger. Jag hoppas så att jag i nästa nyårsblogg kommer att kunna skriva om år 2015 som året då Neuroförbundet slog rekord i antal nya medlemmar, allt engagemang har lett till att många fler har fått rehabilitering samt möjlighet att besöka en neurolog. Att detta blev året då väntetiderna i vården kortades och att neurologisk forskning gjorde stora genombrott.

Jag hoppas också att få skriva om att de nya lagarna som började gälla från den 1 januari - det utökade diskrimineringsskyddet som klassar bristande tillgänglighet som diskriminering och den nya patientlagen skall ha haft stor genomslagskraft. Att människor äntligen fått samma livschanser oavsett var i landet de bor och detta oavsett hälsostatus och hjälpbehov

.Nollvision för färdtjänst - en fråga som är viktig 2015. Neuroförbundet

Att alla som behöver har fått en fungerande färdtjänst som är säker och pålitlig. Att fler personer med funktionsnedsättningar fått meningsfulla arbetsuppgifter och att året 2015 blev året då flexjobben infördes. En självklarhet för alla som förstått att människors kapacitet varierar från såväl individ till individ som över tiden.

Vad vill du skall hända i år?

Önskar dig en riktigt skön fortsättning på det nya året - tillsammans kan vi att uträtta storverk!

Lise Lidbäck Ordförande för Neuroförbundet