Pressmeddelande: Neuroförbundet deltar i dagens manifestationen Rädda LSS & assistansen!

  • Datum: 16-12-03, Publicerad av peter.andersson@neuroforbundet.se

Idag, på den Internationella funktionshinderdagen klockan 13.00, hålls en landsomfattande manifestation och demonstration för att rädda den 22-åriga LSS-reformen om personlig assistans. Under parollen: "Assistans är frihet! Rädda LSS!" hålls manifestationer på över 20 platser i Sverige.Neuroförbundets ordförande Lise Lidbäck talar på Norra Bantorget Stockholm.

"Jag hoppas att så många som möjligt kan ställa upp på de olika orterna i Sverige och jag känner att det här kan bli något riktigt bra. En kraftfull manifestation för att bevara LSS och assistansen. Det handlar om mänskliga rättigheter, människors självständighet och kunna vara delaktig i samhället."

Säger Lise Lidbäck Förbundsordförande Neuroförbundet
Neuroförbundet står också bakom manifestationens tre huvudkrav; om nödstopp för indragna assistansbeslut, att det måste bli ett slut på förtalet av assistansen och att LSS behöver stärkas.

På denna Facebooksida hittar du mer detaljinformation.

Presskontakt


Max Ney, kommunikationschef
max.ney@neuroforbundet.se
Mobil 0760-01 70 31

Pressinformation
Pressbilder

Neuroförbundet är Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi. Vårt mål är att människor med neurologiska diagnoser ska få samma möjligheter och rättigheter som andra. Vi står för livslust, full delaktighet och stark framtidstro. Neuroförbundet har cirka 13 000 medlemmar. Vi företräder
ett stort antal diagnoser och stödjer spetsforskningen inom neurologi.


För mer infomration kontakta gärna:

Lise Lidbäck, Förbundsordförande Neuroförbundet
Mobil: 076-0017013
Mail: lise.lidback@neuroforbundet.se