Pressmeddelande: Lise Lidbäck blir Neuroförbunds ordförande

• Datum: 17-09-09, Publicerad av IngelaW

Idag valde Neuroförbundets kongress enhälligt Lise Lidbäck till förbundsordförande

- Jag är stolt över att enhälligt fått medlemmarnas förtroende att som förbundsordförande leda Neuroförbundet, säger Lise Lidbäck Neuroförbundets ordförande.

- Neurologin har på senare tid nått stora framgångar inom hälso- och sjukvården. Behandlingar som Neuroförbundets medlemmar bara kunde drömma om på 1990-talet, är möjliga idag. Ökat intresse för att lära sig mer om hjärnan, människans i särklass mest komplexa organ, skapar möjligheter för en ljusare framtid för Neuroförbundets medlemmar, säger Lise Lidbäck Neuroförbundets ordförande.

- Parallellt med framgångarna vet vi att forskningen och behandlingsframgångarna inte kommer alla Neuroförbundets medlemmar till del. Postnumret avgör medlemmarnas möjligheter. Samtidigt med behandlingsframgångar ser Neuroförbundet en negativ trend inom rehabiliteringen, säger Lise Lidbäck Neuroförbundets ordförande.

- Fram- och motgångar inom neurologin påverkar inte bara Neuroförbundets medlemmar för stunden. För med en neurologisk diagnos kommer förändringar som påverkar hen hela livet. Därför måste dagens hälso- och sjukvård och rehabilitering reformeras och bli en livslång partner till personer med neurologisk diagnos, säger Lise Lidbäck Neuroförbundets ordförande.

Max Ney, kommunikationschefmax.ney@neuroforbundet.seMobil 076-001 70 18

Pressinformation

Pressbilder

Styrelsens sammansättning för kommande fyra år