Umebygden

Neuroförbundet Umebygden grundades 1970 och har i dagsläget ca 220 medlemmar!

Föreningen omfattar följande kommuner: Umeå med omgivande kranskommuner; Vännäs, Nordmaling, Robertsfors, Bjurholm och Vindeln.

Tipsa oss om vad du vill att vi ska informera om på hemsidan via umebygden@neuroforbundet.se

Vi arbetar för att förbättra situationen för personer med neurologiska sjukdomar och skador, samt för deras anhöriga. Viktiga delar i vårt arbete är att medverka till att bryta isolering och skapa gemenskap samt att ge medlemmar och deras anhöriga möjlighet att träffas.

Våra medlemmar har genom våra aktiviteter möjligheter till resor, utflykter, sociala träffar, gymnastik och träning, samt annan rekreation. Vi genomför tematräffar kring våra diagnoser och försöker via bl.a. politikkontakter påverka samhällsinsatser. Vi samverkar också med andra samhällsaktörer, såsom Designhögskolan och Ögonblicksteatern.

Hjärtligt välkommen som medlem!

Nyheter

Upplevelseresa till Rom och Toscana 26/9-6/10 2016

Välkomna med på höstens resa till Rom och Toscana. Vi börjar med vackra Toscana för sju nätter på resort Riva del Sole strax utanför den mysiga lilla fiskebyn Castiglione della Pescaia som har gott om trevliga... Läs mer

Endast 12 % får professionell rehabilitering i Västerbotten

Här i Västerbotten landsting får endast 12 % professionell hjälp av fysioterapeut jämfört med 31 % på nationell nivå. Läs mer

Självträning

Tisdagen den 19 januari kl. 18.00 startar vi igen självtränningen på Neurorehab i Sävar efter jul upphållet. Läs mer

Läs om fler aktuella...