Ekonomichef - tillsatt!

  • Datum: 16-12-15, Publicerad av peter.andersson@neuroforbundet.se

Neuroförbundet är Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi. Vi är en rikstäckande organisation uppbyggd av ett förbundskansli och 90-tal lokalföreningar samt några länsförbund med totalt ca 13 500 medlemmar. Neuroförbundets vision är ett samhälle där människor med neurologiska diagnoser har samma möjligheter och rättigheter som alla andra. Vi står för livslust, full delaktighet och stark framtidstro. Vi företräder ett stort antal diagnoser och stödjer och följer forskning inom neurologi. Nu söker vi en:

EKONOMICHEF

I rollen som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för ekonomi- och administrationsenheten. Du ansvarar för en grupp om fyra personer på förbundskansliet med placering vid Fridhemsplan, där 20 personer arbetar.

Befattningen som ekonomichef innebär ett övergripande ansvar för en bredd av frågor kopplade till kvalificerad ekonomi och administration. I uppdraget har du det yttersta ansvaret för bland annat budget, redovisning, rapportering, testamentes – och stiftelseadministration, löneadministration, kapitalförvaltning, finansiering, inköp/upphandling och ägande av ekonomisystem. Reception, vaktmästeri och växel följer också med ekonomichefsuppdraget.

Som ekonomichef kommer du in i en pågående process som syftar till att utveckla Neuroförbundets framtida strategiarbete. För att möjliggöra förverkligandet av mål och vision har du i det arbetet en viktig roll att tillsammans med kanslichef och kollegor omsätta förbundsstyrelsens mål till konkreta aktiviteter i verksamheten. Uppdraget kräver att du kan växla mellan en operativ och strategisk roll.

För att bli framgångsrik som ekonomichef krävs relevant högskoleutbildning, företrädesvis som civilekonom, och dokumenterad erfarenhet från idéburen organisation eller offentlig sektor. Din erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete är en självklarhet för att lyckas i uppdraget. Vidare har du erfarenhet från skatte- och momsredovisning samt grundläggande kompetens kring hantering av värdepapper. Vi ser gärna att du har erfarenhet från insamlingsverksamhet utifrån ett redovisningsperspektiv. Rätt person har erfarenhet från praktisk arbetsledning och det är meriterande om du har verkat på chefsnivå med personalansvar. Erfarenhet från funktionshinderrörelsen är meriterande.

Ditt arbetssätt kommer ha stor betydelse för hur du lyckas i uppdraget. Av särskild vikt är att du är kommunikativ och pedagogisk. Som ledare har du ett coachande förhållningssätt som entusiasmerar andra och inger förtroende. Du är en strategisk ekonomichef med visioner som bidrar till ledningsgruppen med din helhetssyn samtidigt som du tar ett stort ansvar för det operativa arbetet. Eftersom dina arbetsuppgifter innebär många olika kontaktytor är det viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med andra, men du trivs också med att arbeta i en självständig roll. Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en verksamhet som lever efter sina värderingar. Hos oss får du vara med och göra skillnad, att förbättra villkoren för personer med en neurologisk diagnos.

Välkommen med din ansökan
Visa intresse senast den 22/1 genom att registrera ditt CV och personliga brev på www.boardtalk.se. Frågor om tjänsten besvaras av ansvarig konsult på Boardtalk, Marina Sjölin tel: 0707 90 10 34 eller ansvarig researcher Frida Carlsson tel: 070 790 29 30.

Direktlänk till annons: http://www.boardtalk.se/aktuella-rekryteringar/?rmpage=job&rmjob=470&rmlang=SE